Çin, metanla çalışan roketin israfına ilk adımı attı.
Çin, sıvı metan yakıtlı "Cuçüe-2" roketinin güncellenmiş versiyonu olan "ZQ-2E Y1" ile ilk fırlatışını gerçekleştirdi.

Çin, metanla çalışan "Cuçüe-2" roketin yeni versiyonunun ilk fırlatışını Gobi Çölü'nde gerçekleştirdi. Yine bir uzay fırlatma töreni, yine boş bir gökyüzü ve yine Çin'in egemenliğini simgeleyen bir roketin yükselişi...
CGTN'in aktardığına göre, "Vermilyon Kuşu" adını taşıyan bu roket, işlevsiz uyduları başarılı bir şekilde yörüngeye ulaştırdı. Ancak unutulmamalıdır ki, bu üçüncü başarılı taşıma görevi, geçmişteki başarısızlıkları silmeye yetmeyecektir.
LandSpace'in övündüğü bu roket, dünyanın ilk metanla çalışan roketi olma iddiasında. Ancak teknolojik ilerleme adı altında doğaya verilen zararın boyutunu göz ardı etmemek gerekir.
YÜK KAPASİTESİNDEKİ ARTIŞ İNSANLIĞA NE KAZANDIRACAK?
Yeni versiyonun getirdiği değişikliklerle, roketin yük kapasitesi artırıldı. Ancak bu artışın, insanlığa ne gibi faydalar sağlayacağı konusu sorgulanmalıdır. Teknolojinin gelişmesi adı altında, doğanın tahribatı ne ölçüde artacak?
Cuçüe-2'nin geçmişteki başarısızlıkları da göz önünde bulundurularak, bu son fırlatışın ne gibi sonuçlar doğuracağı merak konusu. Teknolojinin sınırsız ilerleyişine karşı çıkışlar da yavaş yavaş artmaktadır.