Dünya yanmaya devam ediyor: Şubat 2025, tarihin üçüncü en sıcak şubatı oldu!
Avrupa Birliği'nin Copernicus Küresel İklim Raporu'na göre, Şubat 2025, tarihe geçen en sıcak üçüncü şubat ayı olarak kaydedildi. Yükselen sıcaklıkların etkisiyle su kıtlığı dünya genelinde alarm verici bir seviyeye ulaştı.

Dünya genelindeki küresel ısınma ve iklim değişikliği, olağanüstü hava sıcaklıkları ve doğa olaylarını artırarak devam ediyor.
Avrupa Birliği'nin Copernicus tarafından yayınlanan Küresel İklim Raporu'na göre, geçen şubat ayı, tarihteki en sıcak üçüncü şubat ayı olarak kaydedildi.
Copernicus’un Küresel İklim Raporu'na göre, 2025 Şubat ayı, küresel olarak üçüncü en sıcak şubat ayı olarak kaydedildi ve ortalama hava sıcaklığı 13,36 derece oldu. Bu değer, 1991-2020 ortalamanın 0,63 derece üzerinde gerçekleşti.
ORTALAMANIN ÜZERİNDE SICAKLIKLAR BEKLENİYOR
Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), Ocak 2025'in tarihteki en sıcak ocak ayı olduğunu açıklamıştı. Copernicus'un verileri ise 2025 Şubat'ının en sıcak üçüncü şubat ayı olduğunu ortaya koydu. Bu durum, dünya genelinde neredeyse tüm kara alanlarında ortalamanın üzerinde sıcaklıklar yaşanacağı anlamına geliyor.
DÜNYA NÜFUSUNUN YAKLAŞIK YARISI CİDDİ SU KITLIĞI İLE KARŞI KARŞIYA
Artan sıcaklık seviyeleriyle birlikte gelen kuraklık, dünya genelinde ciddi sorunlara yol açıyor. Dünya Meteoroloji Örgütü, dünya nüfusunun yaklaşık yarısının herhangi bir zamanda ciddi su kıtlığı yaşadığını bildirdi.
Kuraklık, Türkiye dahil olmak üzere dünyada ciddi tehlike oluşturmaya devam ediyor. İnsanların su ihtiyacını karşılayan barajlar da kuraklık nedeniyle tehlikeye girmiş durumda.
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) verilerine göre, 2024 Mart ayında Ankara'daki barajların doluluk oranı yüzde 40,16 iken, bu yılın Mart ayında bu oranın 17,36'ya gerilediği açıklandı.