Kanatlarına zincir vurulan modern İkaruslar
2020'lerin ortasına gelindiğinde insanlık, yapay zeka karşısında çaresiz kalabilir. Uzmanlar, insanların yapay zeka konusunda gereken önlemleri almakta yetersiz kaldığını belirtiyor.

Tolga Mırmırık - @mirmirik
İkarus (Icarus), Yunan mitolojisinde bir isim olarak öne çıkıyor. Ancak, bu figürü sadece babası Daidalos ile birlikte kaçış denemesiyle hatırlamak, gerçeği çarpıtmaktadır.
MİTOLOJİNİN ÇARPITILMIŞ HALİ
Girit Kralı Minos tarafından labirente hapsedilen İkarus ve Daidalos'un asıl amacı, kaçmak değil, kaostan kaçınmaktı. Daidalos, labirenti Minotaur'un gücünü kontrol etmek için inşa etmişti. Ancak, Minos'un zulmünden kaçarken, İkarus'u bir sembol olarak kullanmaya karar verdi.
YÜKSELEN İKARUSLAR VE DÜŞEN İNSANLIK
İnsanlık olarak, kendi yarattığımız "akıllı" makinelerle sınırlarımızı zorlamaya devam ediyoruz. Kazanma hırsı bizi kendi yok oluşumuza sürüklüyor. Doğanın dengesini bozan ve kontrolü ele geçiren insanlık, artık kendi yarattığı silikon varlıklara hizmet etmek zorunda. Teknolojinin hızlı ilerleyişi, bizi makinelere mahkum ediyor ve kendi türümüze yabancılaşıyoruz.
Geçmişimizi ve evrimimizi unutarak, yapay zekâya boyun eğiyoruz. İnsanlığın hızla değişen ve ilerleyen doğasına ayak uyduramayanlar, sonunda denize düşen İkarus gibi olacaklar. Silikon hegemonyası altında yok olup giderken, umarım bizi anacak yeni zeki varlıklar, düştüğümüz yerde bize layık bir anıt dikmeyi düşünür.