Sinema ve sanat emekçilerinden sert mesaj: Hakkımızı vermeyene meydan okuyoruz!
Sanat dünyasından birçok isim, 1 Mayıs'ta meydanlardaki yerini aldı. Oyuncular, sanatçılar, set işçileri ve kültür-sanat emekçileri, rejimin oluşturduğu korku ortamına boyun eğmeyeceklerini açıkladı.

Tuğçe ÇELİK
Sanat dünyası, İstanbul başta olmak üzere 1 Mayıs'ta alanlara çıkarak protesto etti. Sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde bir araya gelen meslek örgütleri, muhalif sloganlar eşliğinde Kadıköy'e doğru yürüdü. “Susmuyoruz kokmuyoruz itaat etmiyoruz”, “TRT şaşırma sabrımızı taşırma” gibi sloganlar atan emekçiler, özgürlük ve adalet taleplerini dile getirdi.
- “Setlerde ölmek istemiyoruz”
- “Bütün set emekçileri omuz omuza”
- “Telif alınterimizdir”
- “Filmi durdurma sansürü durdur”
- “Faşizme karşı özgür sinema özgür sanat”
TESLİM OLMAYACAĞIZ
Sine-Sen, dizi oyuncularına yönelik gözaltı ve işten çıkarmalara karşı çıkarak iktidarın baskısına meydan okudu. Açıklamada, “TRT tarafından kadrolardan hukuksuzca çıkarılan oyuncular, emeğimizin ve düşüncelerimizin baskı altında olduğunu gösterdi” denildi.
Oyuncuların yaşadığı sorunlara dikkat çeken Oyuncular Sendikası'nın Genel Sekreteri Atilla Gündoğdu, “Oyuncular işçidir, adil çalışma koşulları istiyoruz” diyerek seslerini duyurdu.
ADİL ÜCRET İSTİYORUZ
Yönetmen Yardımcıları Derneği, insanca yaşam için adil ücret ve insani çalışma koşulları talep ediyor. Setlerde uzun saatler çalıştırılmanın yanı sıra sosyal güvenlik haklarının ihlal edildiğini belirten dernek, emeklerinin karşılığını almak istediklerini vurguladı.
Sinema TV Sendikası Başkanı Gökhan Özgül ise uzun çalışma saatlerinin can güvenliğini tehlikeye attığını ve bu durumun ciddi kazalara yol açabileceğini dile getirdi.
Sinema TV Sendikası, sektördeki sorunların çözümü için birlikte hareket etme çağrısında bulunarak adil çalışma koşulları için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.
ALANLARDAYIZ
Türkiye Yazarlar Sendikası, “Haydin Alanlara” çağrısıyla Kadıköy’e akın etti. “Dünyanın Bütün Kalemleri Birleşin” yazılı pankart altında toplanan yazarlar, emekçilerin adalet ve özgürlük talebini destekledi. Yazarlar, birlikte daha güçlü ve özgür yarınlar için alanlarda yer aldı.